2008. május 22., csütörtökEgy kirándulás élményei:Nemrégiben Bécsben jártunk. A Kunsthistorischhes museum-ban Giuseppe Arcimboldo kiállitását néztük meg. Tulajdonképpen sohasem érdekeltek a képei, de most hogy ilyen közelről elkalandozhattam a részleteken, egészen érdekesnek, és különlegesnek láttam őket.Giuseppe Arcimboldo (Miláno, 1527. – 1593.) olasz festő, a legkülönösebb (excentrikus) festők egyike.Képeire jellemző, hogy gyümölcsöket, virágokat, állatokat, halakat és könyveket ábrázolt, amelyek egy-egy személy felismerhető arcképévé állnak össze. A 20. századi szürrealizmus korai előfutárának tartják. (Szokványos festményei viszont feledésbe merültek).


2 megjegyzés:

MAG írta...

Csodálatosak a képek! Terménykereskedelemmel foglalkozó hazai cég webes arculatának is ez volt anno az ihletője ( http://www.magco.hu ) A termékeknél a "Summer" a fő motívum. Nagyon igényes blog, gratulálok.

Huszár Boglárka írta...

Köszönöm!!
Én is megnéztem a M.A.G. honlapját. Jó ötlet ahogy a különböző magok,termések ,gabonák felvillannak. Azt hiszem annál jobb képet nem is lehetett volna találni.
:)
Köszönöm a megjegyzést,és szeretettel várom máskor is a látogatást .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...