Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július, 2008

Anna napra

Kép
“Nézz utána, hogy minden napból, a legközönségesebb, sivár hétköznapból is ünnepet csinálj, ha pillanatokra is! Egy jóindulatú szóval. Méltányos cselekedettel. Nem kell sok az emberi ünnephez. Minden napba belecsempészhetsz valamilyen varázsos elemet, megajándékozhatod magad egy könyv igazságának negyedórás élményével, valamilyen homályos fogalom megismerésének kielégülésével, környezeted vigasztalásával vagy felderítésével. Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok percét a renkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal; tehát az ünneppel.” (Márai Sándor: Füves könyv) NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNOK AZ ÉN DRÁGA ANNÁMNAK !
Kép
Olajfestmény: metálozott vásznon 40x40 cm Peju Javorova: Akár tündéri sugara az égnek, tévedt egy maszkos bacchánsnő elém, s kacagott rám, és volt haja temérdek, ravaszul pőre vállán, kebelén arany vihar -- csak pillanatra láttam, eltűnt a rajban édes termete, hangjából visszhang maradt és vele féktelen kihívása csupa lángban, s a női test illata itt maradt, marta a gyilkos parfüm agyamat.

Olajfestmény -Velence

Kép
Olajfestmény, metálozott lemezen 25x60 cm Kosztolányi Dezső: Esti Kornél rímei Te régi századok lelence. Azúr, aranyló, mély medence. Gyémántokkal rakott szelence. Ha nem leszek, mondd, elfeledsz-e, Velence?

Olajfestmény

Kép
olaj-deszka 30x60 cm Ha egyetlen célt követsz, mindennél fontosabb, hogy az útra figyelj. Mert az út tanít meg arra, hogyan érj célba. Ha odafigyelsz, minden lépéssel gazdagabb leszel. (...) Az úttól függ, hogy sikerül-e elérni céljainkat. Az út, amit választunk, és az, hogy hogyan járjuk. Azt kell keresni, amit mindennapjaink elfelednek. Tolvaly Ferenc

Kutyaportré

Kép
„A kutya éppen némaságával válik mindennél értékesebbé. Társaságában az ember rátalál a lelki békére, ahol a szavak elvesztik minden jelentőségüket!” John Galsworthy A kutya az ember leghűségesebb társa. Ennek megfelelően már több megrendelésem adódott a család kedvencének portréját megörökiteni. Sajnos nem mindegyikről készült fotó, pedig a festészetnek ez is egy érdekes ága.
Kép
Müller Péter : Lábnyomaid pora Azt mondod, látod és azt mondod, érted. De azt, hogy miért van, mégis újra kérded. Kerestél, kutattál, s feltártál sok csodát, De nem találtál többet, mint lábnyomaid porát. Mert szemeddel mindig a távolt kutattad, És a célokat mindig másoknak mutattad. Nem vetted észre, hogy a véletlen csodája Benned van elrejtve, s nem a nagyvilágban. Nem. Nincs az útnak vége, csak a tükrön át kell lépni, Meg kell tanulnod most önmagadra nézni. Te magad változz, hogy a Titok Örök Fénye Felragyogjon Benned és felébredjél végre. Légy a csend mestere, bírd Tudatod szóra, És a legmerészebb álmaid válnak valóra. . . .
Kép
Minden kis viaszgyertya megtanít arra, hogy egy kis melegért, fényért érdemes tövig égni, mert a kis dolgok fénye az, ami bevilágitja életünket. Molnár Ferenc . . .