Blogjáték

Újabb játék talált meg ezúton kétszer is : Sasótól, és Krisztától kaptam.
Akinek továbbadnám, már mindenki beszámolt a 2008-as olvasmányairól. Így az az érzésem hogy a továbbadást most sem erőltetném.
Azon viszont sokáig gondolkoztam hogy mikor is kezdődött 2008. Mármint olvasásilag.

Nem tudom . De talán mindegy is ....






1. Paulo Coelho:Veronika meg akar halni.

A népszerű Brazil író könyveit gondolom nem kell bemutatni. Döntések életről halálról, a sors kiszámíthatatlanságáról.

2. Susan Vreeland: A jácintkék ruhás lány.

Vermeer egy festményének története. A festmény utján keresztül, különböző sorsok elevenednek meg, különböző korokból. Betekinthetünk azoknak az embereknek az életébe, akik hosszabb vagy rövidebb ideig magukénak tudhatták a remekművet. És akikre mind-mind nagy hatással volt.

Hasonló felépitésü könyv a következő is.


3. Vámos Miklós: Apák könyve.
Tizenkét nemzedékről szól, és háromszáz évnyi utazásról térben és időben, történelemben .Ezt erősíti a könyv nyelvezete is, hiszen a kezdeti régies nyelvezet fokozatosan szűnik meg.

4. Popper Péter : Kinyílt az ég .
Ebben a "profán verseskönyvben" a szerző a legkedvesebb verseiből idéz, és a hozzájuk fűződő emlékeit, érzéseit, gondolatait osztja meg az olvasóval.

5. Babits Mihály: Gólyakalifa .
A könyv egy skizofrén fiatalember életét írja le, ahol a nappal és az éjszaka ,a valóság és a képzelet, határai fokozatosan elmosódnak. Az álom,és a valóság összekuszálódik, mígnem a főhős számára is az lessz a kérdés: Ki álmodja a másikat??


Mint blogomból kiderül különösen sokat jelentenek számomra a versek. Kosztolányi, Pilinszky, Szabó Lőrinc, József Attila, Rabnóti Miklós, Tóth Árpád... és még sorolhatnám.



És természetesen kihagyhatatlan a felsorolásból az a sok sok művészeti , festészeti, és fotós album, melyek 100 % -ig részei életemnek.


Megjegyzések

Kriszta üzenete…
Köszi Bogi! :)
Veronikát én is olvastam még régebben, nagyon tetszett.
A jácintkék ruhás lány meg most felkeltette érdeklődésem! Imádom az olyan történeteket, ami egy valós festményre vagy művészre épül.
Szerintem élvezni fogod az olvasást :)) Filmes változatát is érdemes megnézni. cime: Megfestett sors